One Inner-G levert dienstverlening op uw bedrijf voor stoelmassage en shiatsu massage. Uw medewerkers raken ontstresst op een bijzonder prettige manier. Massage brengt lichaamsbewustwording op de werkplek. De medewerker leert signalen van het lichaam eerder te herkennen en daarop te anticiperen. Dat verlaagt het ziekteverzuim. Stoelmassage bevordert gezondheid en welzijn. Het werkt direct ontspannend en vitaliserend. Dat verhoogt de output.

Stoelmassage en Shiatsu massage voor medewerkers van organisaties

Triggerpoint massage

Triggerpoints oftewel microverkrampingen in een spier blijken vaak ten grondslag te liggen aan (chronische)pijnklachten, zoals nek-, schouder- en rugklachten, gewrichtsaandoeningen of tintelingen in de handen. Ook kunnen klachten van allerlei aard ontstaan als gevolg van druk op zenuwen of bloedvaten die in de buurt van een triggerpoint (spierknoopje) lopen, zoals: evenwichtsstoornissen, wazig zien, hangende oogleden, verdoofdheid, jeuk of een brandend gevoel.

Een Triggerpoint: 

● is een kleine verkramping (spierknoopje) in een spiervezel;

● voelt als een (pijnlijke) verharding in de spier;

● houdt de spier gespannen, ook in rust;

● geeft pijn bij druk erop, waardoor er een uitstralingspijn kan ontstaan;

● bevindt zich op een vaste voorkeursplaats.

 

Hoe is een Triggerpoint te herkennen?

Triggerpoints ontstaan vaak als gevolg van een of andere vorm van overbelasting, acuut trauma of ongunstig gebruik van de spieren, ook inactiviteit of stress kunnen een rol spelen.

 

Pijn op een andere plek

Het opvallende is dat triggerpoints vaak klachten veroorzaken op een andere plek dan waar de spierknoop zich bevindt. Ze komen in herkenbare patronen voor. In de illustratie is het triggerpoint als kruisje aangeduid, terwijl het rode gebied aangeeft waar uitstralende pijn kan optreden.

 

De lokale diepwerkende technieken zijn gericht op het deactiveren (ontspannen) van het triggerpoint. Hierdoor zal de spierspanning verbeteren en de pijn afnemen. Ook de lengte van de spier moet weer genormaliseerd worden. De massage is het meest effectief als de triggerpoints vaak maar kort worden behandeld. Zelfbehandeling is een belangrijk onderdeel van de behandeling en kost maar enkele minuten per keer.

Hiermee neem je je genezingsproces in eigen hand en kom je weer in je eigen kracht.

Join Now to have your website built FREE to market your business

 
Visit MyTAN